מוצאו של מין זה של אכילאה באירופה והוא מתאפיין במגוון גדול של חומרים פעילים, המקנה לו השפעה רפואית על טווח רחב של בעיות רפואיות במערכות שונות בגוף. ברפואת הצמחים המודרנית נחשבת האכילאה לצמח עדין, המתאים גם לטיפול בילדים.
חלקי הצמח בשימוש רפואי
עלווה, פרחים
השפעה ידועה בספרות המקצועית
מוריד חום, מוריד לחץ דם, מחטא (חיצוני), מוריד רמות שומנים/כולסטרול בדם, מחזק שלפוחית השתן, מטפל בפציעות (חיצוני), מייזע, ממריץ מרה, ממריץ/מניע, מריר/ארומתי, מעודד התחדשות רקמות, מפחית ליחה, מצמת, נוגד דלקת, נוגד עווית, נוגד קרישה, נוגד שלשול, סופח, עוצר דימום.
שימושים מקובלים עיקריים
זיהומים אקוטיים במערכת העיכול, חום גבוה, לחץ דם גבוה.
שימושים מקובלים משניים
דימומים ודלקות בחניכיים (חיצוני), דימומים לא תקינים מהרחם, דימומים מהאף, דליות, דליפת שתן, דלקת הערמונית, הפרשות וגינליות, הרטבת לילה, השתנה תכופה/דחופה, וסת שופעת, ורידי רגליים תפוחים וכואבים, זיהומים ודלקות במערכת הרבייה, טחורים, טחורים (חיצוני), יתר כולסטרול, יתר קרישות הדם, כיבים בחלל הפה (אפטות), מחלות כליה, מחלות לב וכלי דם (מניעה וטיפול), עוויתות שרירים, פציעות (חיצוני), שלשול (אקוטי), תסמונת קדם וסתית (PMS), תעוקת חזה (אנגינה פקטוריס), תסמונת המעי הרגיז (IBS).
בטיחות וזהירות
הצמח שייך למשפחת המורכבים. יש לנקוט זהירות בטיפול באנשים בעלי רגישות ידועה; לא נצפתה רעילות כלשהי בשימוש בצמח במינונים הרפואיים המקובלים.
הריון: אסור לשימוש. מניסויים שנערכו בבעלי חיים עולה חשש לפגיעה בעוברים, אם כי לא ברורה מידת הרלוונטיות לבני אדם. תכולת הטויון במינים שונים של אכילאה מחייבת משנה זהירות בשימוש בזמן ההריון.
הנקה: אפשר להשתמש בצמח בתקופה זו, אולם יש לעשות כן במשנה זהירות ותחת פיקוח מקצועי.
אופני שימוש ומינונים
טינקטורה: 1:3, 45% אלכוהול, 2-4 מ"ל TID.
חליטה: 2-4 גרם TID.
כחלק מפורמולה: 25%-30%.
מונוגרף זה נכתב ונערך על ידי גל מ. ראן RH(AHG), MIHA
וכל זכויות היוצרים בו שייכות למחבר.